Start Planning
Dag van de Arbeid

Dag van de Arbeid 2025 en 2026

Elk jaar op 1 mei is het de Dag van de Arbeid in België. Het is ook algemeen bekend als “Meidag.” Belgen koppelen deze belangrijke datum aan het begin van het voorjaarsseizoen. Ze beschouwen het ook als een dag om werknemers te erkennen en hun zeer bewonderenswaardige en onvermoeibare bijdragen aan de Belgische economie.

JaarDatumDagFeestdagen
20251 meidonderdagDag van de Arbeid
20261 meivrijdagDag van de Arbeid
Scroll naar beneden op de pagina voor de data van voorgaande jaren.

De dag van de Arbeid is in België en andere landen overal ter wereld een relatief nieuwe traditie. De arbeidersbeweging bereikte in de negentiende eeuw aanzienlijke aandacht toen fabrieksarbeiders in die tijd werden onderworpen aan een vreselijke behandeling door hun werkgevers.

De arbeidsbewegingen in Europa, de Verenigde Staten en elders slaagden erin de grondrechten van de werknemers vast te stellen, met name wat betreft beloning, uren en veiligheid.

Mensen in België zien vandaag de Dag van de Arbeid als een tijd van rust. Het is ook gebruikelijk dat mensen op de Dag van de Arbeid naar de arbeidersparade gaan. De Arbeiderspartij van België organiseert regelmatig evenementen op de Dag van de Arbeid. Belgische arbeiders en activisten ontmoeten elkaar vaak in Brussel om de betekenisvolle dag te herdenken.

Voorgaande jaren

JaarDatumDagFeestdagen
20241 meiwoensdagDag van de Arbeid
20231 meimaandagDag van de Arbeid