Start Planning
Nieuwjaarsdag

Nieuwjaarsdag 2025 en 2026

Nieuwjaarsdag wordt gevierd op 1 januari en wordt gemarkeerd als een feestdag in België. Net als op veel andere plaatsen over de hele wereld hebben mensen in België unieke tradities voor het vieren van nieuwjaarsdag. In België wordt oudejaarsavond Silvesteravond genoemd.

JaarDatumDagFeestdagen
20251 januariwoensdagNieuwjaarsdag
20261 januaridonderdagNieuwjaarsdag
Scroll naar beneden op de pagina voor de data van voorgaande jaren.

Het nieuwe jaar wordt in België gevierd met veel voorbereidingen van tevoren. De meerderheid van de mensen regelt feesten met goede vrienden en familieleden.

Een zoete gewoonte die in België heerst, is iets waar veel kinderen aan meedoen. Ze sparen het hele jaar door geld om prachtige versieringen voor nieuwjaarsdag te kopen. Als het zover is, versieren ze hun huizen, sturen ze goede wensen naar ouderen en delen ze hun feestgroeten in hun wijk uit. Wanneer de klokken om middernacht slaan, lezen de kinderen hun wensen hardop.

Elk individu in België viert het nieuwe jaar op hun unieke manier. Het maakt niet uit hoe ze het nieuwe jaar “inluiden”, ze doen het met veel enthousiasme. Ze brengen de nacht en dag door met afscheid nemen van het afgelopen jaar en verwelkomen het nieuwe jaar met al hun nieuwe hoop en aspiraties voor een nieuwe start.

Voorgaande jaren

JaarDatumDagFeestdagen
20241 januarimaandagNieuwjaarsdag
20231 januarizondagNieuwjaarsdag